CaseWare CAFI

Dé manier om uw business controls te beheren

Waarom CaseWare’s Continuous Audit for IDEA?

CaseWare’s Continuous Audit for IDEA, of zowel CAFI, is een oplossing in de GRC markt. GRC staat voor Governance, Risk Management, Compliance. Corporate Governance: het system aan de hand waarvan bedrijven worden geleid en gecontroleerd. Enterprise Risk Management: de methoden en processen aan de hand waarvan het risico ingeperkt ofwel gemanaged wordt. Compliance: het voldoen aan regels, standaarden en normen. In dit geheel spelen wij voor een deel een rol met een oplossing onder het hoofdstuk CCM (Continuous Controls Monitoring) . Dit is kortweg het continu managen van de business controls. Een business control is een intern gedefinieerd proces dat ontwikkeld is om de organisatie te helpen bepaalde doelen te bereiken. Hoe kun je die business controls managen? Business controls zijn meetbaar, er is bijna altijd een formule op los te laten om ze te meten.

Op basis van de plannen van een organisatie is er een bandbreedte aan te geven waarbinnen een business control zich moet bevinden op ieder meetmoment. Om een business control te meten heb je veelal data nodig uit meerdere systemen. Iedere organisatie van enige omvang werkt met ERP (Enterprise Resource Planning). De ERP-oplossingen begeleiden de administratieve processen van een organisatie inclusief de productie en logistieke processen. Naast deze ERP loopt er vaak een veelheid van deelsystemen die ook cruciale detaildata bevatten. De relevante data worden op vooraf gedefinieerde tijdstippen gemeten (dagelijks, wekelijks, maandelijks etc.). Vervolgens maken we er één geheel van zodat het vergelijkbare cijfers zijn. Hierna laten we de formules van de relevante business controls lopen en worden eventuele afwijkingen gerapporteerd naar het dashboard. Het dashboard is een informatief systeem ingesteld op basis van de wensen van de gebruikers.

Allereerst hebben wij de CAFI software geïmplementeerd, de gebruikers gedefinieerd en de rollen van iedere gebruiker (stakeholders) vastgesteld. Voor iedere business control wordt een workflow gemaakt (een stroomschema met alle voorkomende if, then else scenario’s). De formules (query’s) voor de business controls worden gemaakt. Op het dashboard worden alle afwijkingen gemeld. Deze worden in behandeling genomen en waar nodig wordt • gerapporteerd en geïnformeerd in de organisatie, • ingegrepen in de business om herhaling te voorkomen en • de business control en workflow waar nodig aangepast. Ook dit aanpassen is een continu proces omdat een business aan verandering onderhevig is. Via onderstaande afbeeldingen is de hele werkwijze nader in beeld gebracht.

MEER INFORMATIE?

Om u te laten zien welke bijdrage onze producten aan uw bedrijf kunnen leveren, maken we graag kennis met u!
Klik op onderstaande button om (uiteraard geheel vrijblijvend) een afspraak met een van onze medewerkers te maken.

Vraag nu de demo aan

Gratis en vrijblijvend kennismaken met onze software? Klik op onderstaande button om de demoversie aan te vragen.

Vraag de demo aan

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen? Klik op de button hieronder.

Vraag de brochure aan

Maak een afspraak

Wij maken uiteraard graag een afspraak met u om kennis te maken en om u nader te informeren over onze oplossingen. Klik op onderstaande button.

Maak een afspraak